Camelot 2011

Camelot 2011

Feb. 25, 2011
Vlerësimi juaj: 0
8 1 votë

Sezone dhe episode

1Sezoni 1 Feb. 25, 2011

Regjizori

Michael Hirst
Regjizori

Aktorët

Video trailer

Përshkrimi i Filmit

Camelot 2011 me Titra Shqip -“Një riinterpretim i mitit të Mbretit Arthur, në të cilin ringjallen shumica e elementeve dhe personazheve të njohur të legjendave të ndryshme, të paraqitura në një çelës të ri. Shpata në gur e pozicionuar në një vend të paarritshëm, origjina tragjike e Excalibur, trekëndëshi i dashurisë që shikon Arthur dhe Guinevere të përfshirë në role të tjera nga ato klasike janë vetëm disa nga situatat që i japin jetë një historie të re në të cilën Arthur dhe Morgana pretendon për mbretërinë e Britanisë.

 

Camelot 2011 me Titra Shqip – Për çfarë flet?

I vendosur në shekullin e 5-të, disa dekada pas përfundimit të sundimit Romak, historia fillon kur Morgana, duke lënë manastirin ku ishte zhvendosur si vajzë e re pas vdekjes së nënës së saj, kthehet në kështjellën e Pendragonit dhe hidhet poshtë nga babai i saj Uther. mbreti i Britanisë. Për t’u hakmarrë, Morgana e vret atë, e bindur se ajo mund të trashëgojë fronin, duke qenë vajza e vetme e mbretit.

Sidoqoftë, vite më parë Merlin kishte rregulluar ndryshe, duke mbajtur të fshehur lindjen e një fëmije, Arthur, të lindur nga bashkimi midis Uther dhe Igraine. Merlin e kishte hequr fëmijën nga prindërit e tij, për t’u rritur nga një çift njerëzish të ndershëm dhe të shkolluar, të cilët mund ta edukonin atë në mënyrën më të mirë që një ditë të bëhej një mbret i drejtë. Merlin më pas shkon te Arturi i ri për të zbuluar origjinën e tij të vërtetë dhe fatin e tij për të mbretëruar mbi Britaninë.

Arthur, nën udhëheqjen e Merlin, është i mirëpritur si mbret i ri nga njerëzit që më parë i kishin shërbyer Uther dhe u vendos në Camelot, një fortesë e vjetër e braktisur nga Romakët, nga ku ai do të përpiqet të sjellë paqen dhe drejtësinë në mbretëri. Sidoqoftë, Morgana, pasi është vendosur në kështjellën e Pendragonit, nuk jep dorëheqjen dhe, duke përdorur dinakërinë, mashtrimet dhe magjinë, do të përpiqet të marrë në zotërim fronin.

Seriali vazhdon në një mënyrë lineare edhe pse ndonjëherë paraqet histori të pavarura brenda episodeve. Tema kryesore është antagonizmi midis Arthur dhe Morgana për të mbretëruar mbi Britaninë dhe karakteri është në thelb dramatik, me fokus kryesisht në personalitete individuale dhe marrëdhëniet midis personazheve të ndryshëm, ndërsa shumë pak lejohet për veprim. Shpesh ka atmosferë të errët, me skenografi që janë gjithsesi të larmishme dhe imagjinare si kështjella e lëmuar dhe e zymtë e Pendragonit ku jeton Morgana dhe Camelot gazmor i Arturit.

Dallimi midis të mirës dhe të keqes nuk është gjithmonë kategorikisht i qartë, pasi asnjë personazh nuk është plotësisht pozitiv dhe të gjithë kanë disa njolla gjatë episodeve, përfshirë Arthurin.

Për më tepër Morgana paraqitet si vajza legjitime e Mbretit Uther, kështu që ajo nuk është plotësisht gabim kur dëshiron të kërkojë fronin pas vdekjes së tij, krahasuar me Arthurin që është një bir i paligjshëm; dhe nëse nga njëra anë ajo është shpesh e paskrupullt në përpjekjet e saj për të vjedhur mbretërinë nga Arthur, në të njëjtën kohë ajo duket e pambrojtur, kur, ende e plagosur nga vdekja e nënës së saj dhe pasi ishte hedhur poshtë nga babai i saj, ajo sheh në Igraine shkakun e të gjitha fatkeqësive të saj.

Arthur, i cili do të dëshironte të kishte besim te Morgana pasi e sheh si motër, është një djalë ende pak naiv dhe i papjekur, por i gatshëm, i cili papritmas e gjen veten të investuar me një rol për të cilin nuk ndihet i përgatitur, por vendos të besojë në udhëzimet dhe këshillat e Merlinit, për të sjellë botën e re të dominuar nga drejtësia për të cilën Merlin dëshiron.

Sidoqoftë, Merlin është në të njëjtën kohë një personazh i errët dhe i torturuar nga fuqitë e tij. Në fakt, magjia paraqitet nën aspektin e saj më të errët, një forcë nga e cila është më lehtë të kontrollohesh sesa të jesh në gjendje të kontrollosh dhe nëse nga njëra anë lejon Merlin dhe Morgana të ndryshojnë realitetin, nga ana tjetër ajo paraqet efekte të padëshiruara , për të cilën të dy jo gjithmonë arrijnë ta mbizotërojnë ashtu siç dëshirojnë.

Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Camelot 2011
Titulli origjinal Camelot
Vlerësimi TMDb 6.2 93 vota
Transmetuar në dt: Feb. 25, 2011
Përfunduar në dt: Jun. 10, 2011
Sezone 1
Episodet 10
Kohëzgjatja mesatare 50 minuta
Shpërndarë0

Tituj të Ngjashëm

Cowboy Bebop (2021) me Titra Shqip
Chernobyl: Aftermath (2016) me Titra Shqip
Love 101 (2020) me Titra Shqip
Arrow (2012) me Titra Shqip
Dracula 2020
Y: The Last Man (2021) me Titra Shqip
How to Sell Drugs Online (Fast) (2019) me Titra Shqip
Into the Night (2020) me Titra Shqip
Dan Brown’s The Lost Symbol (2021) me Titra Shqip
Sherlock 2010 me Titra Shqip
The Irregulars 2021
Eye Candy (2015) me Titra Shqip